Vecka 2.

Varit hemma nu i två veckor. Har varit lite sämre. I Torsdags kom jag inte ur sängen förrän kl 14.00. Hemskt illamående och huvudvärk. Tur vi bor som vi gör, hade aldrig kunnat gå ut med Doris i detta tillstånd. Vi har ju inhängnat så hon var ute till och från på tomten. Gått ned 7 kg på 14 dagar??. Kan det vara resturangmaten som saknas;-) Nej då, det är väldigt ont nu i munnen. Var hos tandläkaren på lassis. De förstår att det är svårt med mat nu. Väldig trasig i munnen. Men det vänder väl snart får man hoppas. Det enda positiva är att en av badringarna på magen är borta. Även pratat med dietisten. Kan vara för lite mat, dryckintag, som gör mig illamående och matt ihop med medeciner. Känns lite ovant att känna sig så här för det har ju gått väldigt bra hittils. Nog pratat om sjukdommar. Njuter av soliga friska höstdagar. Gillar alla årstider. Ha en bra helg. Kram till Er.

Trött.

Ingen bra helg. Illamående och sovit till och från. Men det kanske inte är så konstigt efter alla veckor. Har ju haft det ganska bra ändå. Det kanske kommer ikapp mig nu. Men försöker ta mina prommenader med Doris, för frisk luft är aldrig fel. Konstigt, mår illa av kaffe, men däremot te och skorpor som jag doppar är jag mest sugen på. Jag som aldrig dricker te annars. Hörs snart.

Hemma vecka 1.

Hemma i 1 vecka nu, tiden går fort. Har mått ganska bra. Det som är jobbigt är matintaget. Vill så gärna äta och är oxå hungrig, men det gör väldigt ont i munnen så det är näst intill omöjligt att äta eller dricka. Håller vikten ganska bra ändå. Blir grädde, smör, och extra fett på det jag kan dricka/äta. Något som går är ostkaka och vispgrädde. Mums. Men spelar ingen roll om det är fiskbullar eller någon god köttbit, känner ändå ingen skillnad. Lukten har jag kvar. Har börjat med mina långprommenader igen, Doris behöver det. Hon börjar få chaufförs mage efter 7 veckor i tankbilen. Har tänkt att summera veckan som gått varje fredag på bloggen. Kommer att sakna detta att skriva här varje dag, blivit som en vana. Men som jag sagt tidigare börjar nu vardagen. Men hör av mig varje Fredag. Kram och trevlig helg.

Uppdatering.

Kommer att skriva torsdag eller fredag hur jag kommer att göra med bloggen framöver.

Hemma

Sköönt att få komma hem igen, slippa packa väskan och vara hemifrån. Har upptäckt lite nya sidor hos mig, man liksom växer med uppgiften, bara lite knasigt att behöva bli sjuk för att hitta dom. Nu börjar vikten att gå ned. Helt omöjligt att få något i munnen. Det är som brännskador. Kommer att ta ca 4-5 veckor innan det vänder. Ny röntgen efter 6-7 veckor innan de kan se om det har gett resultat. Ny väntan igen. Ovissheten är ju värst. När man är frisk är ju mat helt naturligt att äta. Men nu helt omöjligt. Tråkigt att handla man har
ju ingen insperation, kanske det kommer att märkas på Rune oxå framöver;-) Som ni ser kommer jag inte att svälta framöver. En flaska innehåller lika mycket näring som en hel måltid. Men smaken är hemsk. Dessa kör de hem till mig med jämna mellanrum. Ingen sondmatning här inte.

Frukost.

Har nu intagit sista hotellfrukosten för i år. Konstigt nog börjar jag tröttna på denna frukost och resturangmat. Eller är det psyket som ställer om sig till den kommande vardagen. Antagligen. Kommer oxå sakna mina medpatienter. Man har fått kontakt med människor som man i vanliga fall inte skulle kunna tänka på att prata med. Som jag sagt tidigare var detta en onödig men nyttig resa för att vakna upp. Vet inte hur jag skall göra med bloggen framöver. Det blir ju mest det vardagliga som vi alla har omkring oss. Kommer ändå ge lite information de närmaste dagarna. En trevlig helg på Er.

Snart.

Snart hemma igen. Skönt att få ha allt "sitt" omkring sig igen. Efter sista strålningen är det läkarbesök, utskrivning av både läkare och käkspecialist. Sedan blir det väntan 4-5 veckor på att halsen skall läka innan de kan säga något. Efter det blir det kontroller 5 år framöver. Man kanske kan bli lite nojig framöver om man får ont i halsen och tror det är dax igen. Men då väntar jag inte ett halvår på att det skall gå över. Ringer direkt. SNART HEMMA. JABBADABBADOOO:-):-):-)

Dålig dag.

Mår inget vidare i dag. Orkar knappt gå ur sängen. Har väldigt ont i munnen. Svider även utanpå halsen. Blir blåsor av strålningen, så det är svårt när något ligger mot halsen. På strålningen tyckte de jag kämpat på bra, men kulmen kan komma nu när jag kommer hem. Blir ju mitt landsting som tar över och de har ju inte varit med på resan och känner mig som de här i Örebro. Men det får ordna sig. Man är alltid välkommen att ringa hit. Märkligt att man går ned i vikt i ansiktet först?!. Har minskat ca 4 kg ej mycket, men man märker att masken sitter lösare om huvudet. De som ser mig säger att det syns i ansiktet. Måste försöka äta både mat och näringsdrycker nu, kroppen läker fortare om den får full näring. Bara 2 dagar kvar. :-)

Blommor

Vilka underbara vackra blommor jag fått av mina "barn" sonhustru. Inte ett öga var torrt. Har aldrig fått en så vacker bukett. Rena brudbuketten. Var ganska kul, jag var på väg in i hissen och ut kom tjejen med buketten. Vilken stilig bukett säger jag. Ja säger hon är det inte du som bor på rum ...... Den är ju till dig. Vilken överraskning.♥♥♥

Sista

Har nu installerat mig i "sviten" för sista gången hoppas jag. Tiden har gått ganska fort så här i efterhand. Besvären har ökat nu i helgen. Väldigt ont i halsen, kan knappt prata eller svälja något. Trötthet har oxå kommit. Blir nog bara flytande föda ett tag framöver. Typiskt, kolla min matsedel för denna vecka. Men det kommer jag att ta igen. Var så säker. Nu väntar strålning. Ha en bra dag.

Medeciner.

Ja det har blivit en liten ökning av medesinering på några veckor. Undrar om när de kommer ner i magen vet vilken väg de skall ta och bota. För mig skulle det bara bli en enda kaos i magen. Men inte de som kan detta.!?

Arg.

Just nu är jag rent sakt ut förbannad igen. Samres kom inte, hade beställt till 08.45. Blivit missförstånd säger de. Inte undra på, man hamnar ju i afrika. De kan ju knappt svenska. Får nu sitta här på sjukhuset och vänta till kl. 11 innan nästa bil kommer, om den nu kommer. Pratat med flera chafförer som inte tycker om det nya systemet. Blir mycket missförstånd. Bara för att jaga pengar, undra vad det kostar att låta de som kunde systemet tidigare att låta de gå arbetslösa nu. Ja fel tycker jag att mycket har blivit. Nu har jag fått ur mig lite ilska. Grrrrr. Bara att vänta på nästa bil. Hade allt funkat vore jag hemma nu.

Sömn

Sov ganska bra i natt. Kortisonet börjar verka på klådan. Är lite lustigt med dessa medeciner. Kortisonet kan jag bli upprymd av och morfinet trött och slö. Inte undra på man blir lite konstig:-) Tog ett kort på ballongerna utanför fönstret, blev lite för mörkt men fint i solnedgången.

Country.

Full fart i "sjukstugan". Banden avlöser varandra varje tim till 01.00. Men då sover jag för länge sedan.

Jobbig natt.

Varit en jobbig natt. Vaken nästan hela tiden pga klåda över hela kroppen. Inga utslag bara klåda. De kan inte säga vad den beror på men man blir över lag känsligare mot vissa saker vid strålning. Fått kortison som skall lindra detta. Här i Örebro är det full fart. Någon form av internationell musik i 4 dagar. Är ca 200 band som uppträder Storband, pop, reggae, rock, funk, folkmusik, osv. I kväll är det country musik på "vårt" hotell. Fullt med press och sveriges radio. Kanske jag går ned en liten stund och kollar läget.

Klåda.

Har en besvärande klåda som ej vill ge sig. Fick tabletter mot klåda, men de har inte hjälpt. Kan vara någon medecin jag inte tål. Var hos tandhyginisten, är väldigt sårig i munnen. Blir typ brännskador av strålningen. Men hon tyckte att jag verkade svara bra på behandlingen. När jag muckar nästa vecka, ja, fredag den 13 :( får jag träffa Dr. Men de kan inte säga hur det har gått. Strålningen fortsätter ca 4 -5 veckor efter sista behandling att verka. Efter det blir det ny undersökning och röntgen.

Skratta.

Skall man skratta eller gråta. Satt och pratade åldrar vid frukost. Då säger en dam till mig: Du har väl inte fyllt 70 år ännu. Det vill man ju inte höra precis.:(:(. Somnade straxt efter kl 20.00 i går kväll. Sov hela natten. Men det kanske är den "höga åldern" som är orsaken.

Besvär

Varit ganska pigg i helgen men nu börjar besvären komma. Bara kunnat äta 2 st ägg på äggröra idag. Har försökt att äta lättare mat, men det gör fruktansvärt ont i munnen. Har även haft en besvärlig klåda på kroppen. Kan vara någon medecin som jag inte tål. Blir besök hos tandhyginisten och onkologsköterskan i morgon efter strålningen. Inne nu på vecka 6 av 7. Hur konstigt det än låter har jag lärt mig mycket och fått en livserfarenhet rikare. Träffar mycket underbara människor, kamrater, och i mitt fall en sjukvård som fungerat bra.

Tiden.

Tiden går väldigt fort.. Har varit dålig på att skriva några dagar. Mår bättre nu än i torsdags. Kroppen vant sig vid morfintabletterna. Var nog det som gjorde mig trött och illamående. Man kan ju lätt bli beroende av morfin, men har inget val just nu så det är bara att käka på. Men står ju på ständig kontroll av all medecinering, så man får lita på läkarna. Har jag berättat om alla som är inblandade och skall göra mig frisk. Det är, dietister, ingenjörer, läkare, kurator, onkologsköterskor, radiofysiker, radioterapiassistenter, tandhygienist, tandläkare, med flera. Många är de och alla möter mig med samma värme. En stor eloge till dom. Även personal på Clarion hotell är underbara. Ställer upp till 100% om vi behöver eller saknar något. Gör nog ganska mycket för tillfrisknande att få all denna "lyx".

RSS 2.0