Bra

Besöket i Örebro gick bra. Allt såg bra ut enligt läkaren. Att jag har ont beror på att det ännu inte har läkt i halsen. De går ned med en liten kamera via näsan och ned i halsen för att se hur det ser ut. Är inte så obehagligt som det låter. Skall bli datortonografi och kontroller framöver. Kommer att kollas nu i 5 år framöver. Man kan inte lova att tumören inte kommer tillbaka. Men nu ser det bra ut. Kan ännu bara äta soppor, mos, pasta, och liknande. Härom dagen nästan en hel ostkaka med grädde.

Fredag igen.

Ännu en vecka har gått och huvudvärken har försvunnit, tack och lov, för den var hemsk. Skall nu tillbaka till Örebro på Måndag och få veta hur det har gått. Är lite orolig. Börjar få ont i halsen och ett öra igen. Det var ju så det började på mig. Är lite segare än vanligt, men det kanske är hösten som "knackar på". Man är ju spänd på vad för svar man får. Vill tillägga en sak: Till De som läser min blogg som har eller haft liknande tumör, är det viktigt att komma ihåg att detta är mina upplevelser. Alla är vi olika och upplever och reagerar olika på saker och ting. Hör av mig senast Tisdag kväll och talar om hur det gått för mig. Trevlig helg.

Hemma

Äntligen hemma igen. Haft lite ont , men det är nog bara att man spänner sig och oroar att värken skall komma tillbaka. Hoppas natten blir lugn. Ha en bra helg.

morgon

Fredag morgon, sovit gott hela natten, tror knappt det är sant. Känner lite huvudvärk nu, men inte som tidigare. Droppet är borttaget de vill se hur mycket jag äter och dricker. Dricker så mycket vätska/vatten så man börjar väl rosta innefrån. Hoppas verkligen jag får åka hem idag. Kanske dropp och bettskena hjälpte. Passar på att ändra min bloggbakrund. Tyckte den andra såg så kall ut. Hör av mig senare. Ha det gott.

Sjukhusbesök.

Då är man inlaggd på sjukhus igen. Har haft huvudvärk till och från i ett par veckor som har tilltaget. Eftersom jag både ätit och druckit dåligt en lång tid är det uttorkning av kroppen. Men eftersom inte morfintabletter eller andra starka medeciner hjälper börjar de leta efter annat oxå. Skall prova bettskena, eftersom käken sjunker ihop lite vid strålningen kan det bli spänningar i huvudet. Så nu ligger man här med dropp och tittar på en grå vägg och en klocka som segar sig fram. Inget hotellrum precis som man är van vid. ;-). Står på chemat när det är frukost, lunch osv. Står faktiskt frukostbuffe. Skulle lulla ut och försöka få någon dryck i mig. Fanns ju ingen frukost. Var tvungen att fråga. Den står ju där fick jag till svar. Var en kyl med mjölk, fil, lite smörgås och kaffe. Det kallar jag inte frukostBUFFE...... man är ju van vid annat. Typ ägg, gröt, yoggi, bacon osv. Är väldigt glad för att jag skaffat mig en läsplatta. Den har jag verkligen haft nytta av. Bara hoppas jag får åka hem snart.

Fredag 11 okt.

Ännu en vecka har gått. Ingen bra vecka för mig, mycket sår, sveda, smärta och blåsor i munnen. Det är muskosit, en inflammatorisk reaktion på strålningen. Är kanske svårt att föreställa sig men detta är inte kul. Har ju mått ganska bra hela tiden i Örebro, men får väl mitt nu.:-). Har varit dålig på med gap- och sväljträning. Inte slarv precis bara glömt det. Tuggmusklerna förlorar sin elasticitet. Det blir försämrad genomblödning inom strålområdet så musklerna omvandlas till vindväv. Visar sig att mitt gap krymt med 1,5 cm !?? Träffat toppenpersonal och läkare under hela tiden utom i veckan. Var på käkirurgen. En läkare kollade min mun och säger : ja så här kan Du ha i 8-14 veckor till. Va.. säger jag upp till 14 veckor till??? Han svarar Ja vad har Du att välja på cancer eller inflammation i munnen. Ja han har ju rätt, men ändå. Han hade nyss kommit tillbaka från sin semester så han borde ju vara på bättre humör. Dricker nu enbart näringsdrycker, har nu vant mig, går bättre och bättre, 3 sådana ger ca 1200 kcal om dagen. Sedan blir det lite nyponsoppa, och vuxenvälling där emellan. "Gubben" som jag skrev om i förra veckan har/hade lunginflammation. Men nu är det på bättringsvägen med rätt medecin.

Sjukstugan.

Denna vecka har det inte varit uppåt direkt. Rune varit sjuk en vecka nu, väldig hosta, har suttit i fåtöljen 4 nätter i rad och bara hostat. En natt blev det akuten och syrgas. De kan inte säga vad det är. Tror det är astma?! Fick både inhalator, cocillan (stark hostmedecin). Inget har hjälpt. Idag blev det penicillin. . Febern stiger. Ja vad gör man. Bara vänta på att medecinerna skall hjälpa. Bara det inte är astma som orsakats av våra djur. När jag skulle hämta ut specialbeställd medecin till mig på apoteket idag (måste lägga in den på beställning, finns inte på lager) den är till halsen. Då säger expediten. Stackare har tandläkaren varit hårdhänt mot dig. Tycker inte de skall kommentera medeciner man hämtar ut. Själv har jag fått svampinflammation i såren. Men nu även medecin mot det. Skall till Örebro i slutet av månaden och då får vi se hur det har gått. Ha ny en riktig mysig hösthelg, för det tänker jag ha.

RSS 2.0